İstanbul Gayrimenkul Avukatı
Gayrimenkul avukatı, emlak ve tapu içerikli hukuki konularda uzman olan, tapu ve kadastro ile gayrimenkul davalarına bakan avukatlar için kullanılan sıfattır. İstanbul gayrimenkul avukatı olarak faaliyet gösteren hukuk büromuz emlak avukatları İstanbul dışında Türkiye’nin farklı illerindeki davalarda da hukuki destek vermektedir. İnşaat sektörünün hızla geliştiği son 10 yılda artan inşaat ve ruhsat sayıları ile birlikte emlak hukuku uyuşmazlıklarında da bir artış söz konusudur. Bitirilemeyen ve yarım kalan inşaatlar, iskan ve ruhsat alınmaması, tapunun verilmemesi, bir dairenin birden fazlaya kişiye satılması veya satılan daireye banka lehine ipotek koydurulması gibi hukuki problemlere son yıllarda fazlaca rastlanmaktadır. Bunun yanında teslim edilen dairenin, vaat edilenden farklı olması, teslimi yapılan dairenin satış yaparken gösterilen metrekareden düşük olması da yaygın problemler arasındadır. Ayrıca ayıplı ve kusurlu teslim gibi gayrimenkul hukuku uyuşmazlıkları da uygulamada sıkça görülmektedir. Dolayısıyla, gayrimenkul avukatı İstanbul gibi inşaat sayısının fazla olduğu büyük şehirlerde çok daha fazladır.
Leges Hukuk Bürosu Emlak Avukatları
Leges Hukuk Bürosu, gayrimenkul avukatı olarak emlak içerikli hukuki meselelerde hukuki danışmanlık ve tapu davalarında avukatlık hizmeti vermektedir. Uzun yıllara dayalı tecrübesi ile tapu davaları ve emlak davaları alanında uzmanlaşan hukuk büromuz özellikle şu alanlarda hukuki destek vermektedir:
- Gayrimenkul alım öncesi tapu araştırması ve hukuki risk analizi
- Satış vaadi sözleşmelerinin incelenmesi ve revize edilmesi
- Tapu davalarının açılması ve takibi
Gayrimenkul Davaları ve Gayrimenkul Avukatı
Gayrimenkul davaları, ev, işyeri veya arsa gibi emlak niteliği taşıyan son derece hassas ve aynı zamanda uzun süren davalardır. Usul kurallarının sıkı uygulandığı ve uzun bir zaman dilimine yayılan bu tür tapu davalarında uzman bir avukat ile çalışmanın önemi yadsınamaz. Emlak hukuku uzmanı bir avukatın hukuki uyuşmazlığı doğru analiz ederek doğru hukuki yoldan ilerlemesi gereksiz zaman ve para kaybını engelleyecektir. Örnek vermek gerekirse bir ihtarname ile 2 haftada çözülecek bir konu için 3 yıl sürecek bir gayrimenkul davası açmanın gereği kuşkusuz yoktur. Dolayısıyla emlak hukuku uyuşmazlığının doğru şekilde analizi son derece önemlidir. Tecrübeli bir gayrimenkul avukatı, hukuki meselenin özünü kavrayıp doğru teşhisin ardından doğru bir yasal yoldan ilerleyecektir.
Size birşey sorabilirmiyim, kat karşılığı inşaat sözleşmesinde sözleşmenin başında müteahhit kısmında iki tane müteahhit varsa ama arsa sahipleri hep müteahhitlerden birine satış yetkisi verdiyse arsa sahiplerinin başı ağrırmı ilerde? Sözleşmenin geri kalanında sadece müteahhit olarak anılma yapılıyor, şu müteahhit bu müteahhit denmiyor
Sözleşmede “müteahhit” sözcüğünün sözleşmeye taraf olan her iki müteahhidi de kapsadığı açıkça ifade ediliyorsa bu anlamda herhangi bir hukuki sorun olmayacaktır.